Skolevejledning

Vi er garant for at åbne dørene for din fremtid. Nemlig ja! Og du kan tro, at vi har tænkt os at følge dette til dørs. Vi er optaget af din læring, og har tilrettelagt en række "steps" for at sikre din fremtid.

Skolevejledning

På Skrødstrup Efterskole er vi to lærere, der også er skolevejledere. Vi vil i løbet af skoleåret stå til rådighed for de mange spørgsmål, der dukker op i forhold til dit valg af uddannelse. Du skal jo beslutte, hvad du skal, når du er færdig med at gå på Skrødstrup Efterskole. Hvilke muligheder er der og hvilket valg er det rigtige for dig?

Med skolevejledningen på Skrødstrup Efterskole vil vi gerne hjælpe dig med at få et kendeskab til alle de mange muligheder, du har. Med et bredt kendskab til de mange muligheder, vil du have et godt grundlag for at træffe den rigtige beslutning om videre uddannelse.

Vi vil gennem vejledningen støtte dig til at blive bedre i processen frem mod at foretage de vigtige og nødvendige valg, som du møder på din vej frem mod en ungdomsuddannelse. Du skal altså ikke blot videre fra os, men også udrustes til i fremtiden at kunne tage andre vigtige beslutninger for din fremtid.

Du kan gøre brug af www.ug.dk/evejledning. Her kan du også hente inspiration og vejledning til dit uddannelsesvalg.

Forberedelserne til valg af uddannelse begynder allerede i 8. klasse og fortsætter i 9. og 10. klasse

Brobygning

For 10. klasseselever er der en uge med brobygning. I brobygning har du mulighed for at afprøve en gymnasial eller erhvervsfaglig uddannelse.  Brobygning kan være med til at give dig en afklaring af, hvad du skal, når du er færdig på Skrødstrup Efterskole.

Obligatorisk Selvvalgt Opgave (OSO)

OSO er en obligatorisk selvvalgt opgave, som du skal lave, når du går i 10 klasse. OSO skal tage udgangspunkt i din uddannelsesplan og dit valg af ungdomsuddannelse. OSO ligger i forlængelse af brobygning, så du får gode muligheder til at arbejde med din beslutning om ungdomsuddannelse både gennem brobygning og arbejdet med OSO.

Optagelse.dk

Inden 1. marts skal du, hvis du går i 9. eller 10. klasse, søge videre gennem optagelse.dk. Det gælder for dig der skal fortsætte i 10. klasse og dig der skal søge ind på en ungdomsuddannelse. Vi guider både dig og dine forældre igennem. Er der noget du er i tvivl om skal du endelig spørge – det er jo det vi er her for.

Du finder hjemmesiden her.

Årsplan

Skolevejledningen følger en årsplan på lige fod med resten af undervisningen på Skrødstrup Efterskole. Denne årsplan kan ses her.