Kristen efterskole

Alle elever er velkomne på Skrødstrup!
Vi ønsker at være en rummelig kristen efterskole, hvor der er plads til alle.

Plads til alle

Ja, dig! Fællesskab bliver en vigtig del af din tid på efterskolen, og på Skrødstrup får du lov at dele et fællesskab med dine kammerater, der rækker ud over Counter-strike, Twilight og fodbold. Her får du mulighed for at dele tro, tvivl og liv med andre, der går og spekulerer over de samme ting som dig.

Vi ønsker at give et bud på meningen med livet og her venter en lærerflok, der alle tror på Gud, og som alle gerne vil dele ud og fortælle om deres liv med Gud. Måske har du ikke taget stilling til disse ting i dit liv endnu, men på Skrødstrup Efterskole er der plads til alle – uanset om du tror, eller hvad du tror på.

Her tænder vi lyset

I den daglige rytme på efterskolen, sættes der hver dag fokus på Gud, gennem vores morgensamlinger i skæret fra andagtslyset, som vi tænder i Multisalen.

Til morgensamlingen læser og fortæller lærerne på skift ud fra en salme, bibeltekst eller et tema, beder fadervor, hvorefter vi synger en sang og puster lyset ud.

Hen omkring foråret får eleverne parvis lov til at planlægge og afholde en morgensamling, hvis de har lyst. Emnerne, som vores elever bringer på banen, er mange, hvilket udspringer af vores forskellige baggrunde og forhold til religion. De mest populære emner, som optager vores elever, er især kærlighed og tro.

Dagens hovedmåltider indledes med at vi synger et takkevers, for den dejlige mad, vi får serveret.

CIA

Hver anden uge er der CIA. Det er et frivilligt aftentilbud til skolens elever. Disse aftener snakkes der om tro og holdning. Der er ofte elever med i planlægningen af aftenerne. Bag aftenerne er et volontørteam, der tilrettelægger og hjælper til. Her kan dem, der har lyst, være med til at lovsynge, bede eller lytte til en inspirerende tale eller bare dele livet med hinanden.

Her gemmer vi gerne salmebogen lidt til væk og giver den gas med lidt rytmer og elektrisk guitar.

I CIA kan du være med til at bestemme, hvad du gerne vil høre om, eller hvad du synes kunne være fedt at lave, så Gud ikke bare bliver en statist, men en levende del af dit liv. Kan du spille musik? Her har du det perfekte forum for dine musiske udfoldelser – vi glæder os til at rocke med!

Fede kristne koncerter

Ja, selvfølgelig! Ud over vores egne bands, så har vi også hvert år besøg udefra af forskellige kristne bands. Det danske kristne rockband The Dawn har været på besøg på efterskolen flere gange, og både guitarist, Jacob Worm, og bassist, Jesper Smalbro, har selv gået på Skrødstrup Efterskole, hvor de lærte hinanden at kende og fik startskuddet til deres musikalske karrierer.

Værdier

Skolens værdigrundlag er det kristne livs- og menneskesyn, som det er udtrykt og formuleret i Dan Danske Folkekirkes evangelisk-lutherske bekendelse. Her fortælles det, at du er værdifuld som menneske og helt unik. I vores hverdag ses vores værdier omsat til praksis, i sprog, samvær, fællesskab og forventninger.

Gudstjenester

Skolen deltager med jævne mellemrum i gudstjenester i omegnens kirker, og et par gange om året, vil der blive arrangeret en ungdomsgudstjeneste på skolen, hvor eleverne selv medvirker i planlægning og afvikling – det plejer at være ret fedt!