Bygge & konstruktion

Duften af våd mørtel og frisk savsmuld er himmelsk. Godt værktøj gør arbejdet sjovt, og stoltheden er mere end stor, når resultatet er bygget med dine egne hænder.

Vi er dygtige til håndværk!

På Skrødstrup Efterskole er vi dygtige til håndværk. Det kan du også blive! Vælg dette linjefag og lad os lære dig en masse tricks. Betragt faget som en solid indføring i tømrerarbejdet, snedkerarbejdet, murerarbejdet, malerarbejdet samt en snert af el og VVS. Fælles er lysten til at skabe velgjorte byggeprojekter, hvor det håndværksmæssige er godt udført.

Du bliver placeret på vores byggeplads. Projektet er bl.a. en pavillon, som vi slutter med at sælge til højestbydende. Arbejdet trækker dig igennem opgaver, hvor dine færdigheder udvikles og trænes. Du skal kunne læse en arbejdstegning, opsætte et træskellet, klargøre ledningsveje og opsætte vinduesglas og loft. Vi lærer dig alle principperne. Også når det gælder fugning og flisearbejde.

Igennem et pilotprojekt, udfordrer vi dig ved at mure et minihus. Her skal du opmure rulleskifter, gesimser og solbænk. Andre projekter gælder renovering af skolens faciliteter.

Valgfaget skaber tryghed omkring håndværksfaget generelt. Derfor besøger vi også DM i SKILLS, som afholdes hvert 2. år. Sammen bliver vi inspireret af nogle af landets bedste håndværkere.

Uanset om du vælger at forfølge håndværksfaget professionelt efterfølgende, bliver du glad for at kunne selv. Desuden har vi et dejligt fællesskab omkring faget og nyder teamsamarbejdet, mens radioen kører på bedste byggepladsmaner.

Der er et godt fællesskab, og samtidig lærer man bare en masse inden for faget. Det et super hyggeligt fag, hvor man får mange venner, og har det sjovt – det er helt klart et fag, jeg vælger igen! Jeg håber, at du vælger det -så ses vi der næste år.

Stine Aslak, elev i 9. kl.