Undervisning

Skrødstrup Efterskole har undervisning i både 8., 9. og 10. klasse.

Undervisning - der udfordrer alle!

Ja! På Skrødstrup udfordrer vi både dig, der gerne vil have et højt fagligt niveau, og dig, der føler det som en evig struggle.

Bliv klar til gymnasiet

Vi har gymnasieforberedende undervisning, så du kommer godt fra start i dit videre uddannelsesforløb og kan give dine klassekammerater baghjul, når du starter i gymnasiet.

Niveaudeling

På Skrødstrup har vi niveaudeling årgangsvis. Niveaudelt undervisning betyder, at du kommer til at gå på et hold, der passer til netop dig. Du har altså mulighed for at komme videre derfra, hvor du er – rent fagligt!

Linje- og valgfag

På Skrødstrup Efterskole har du mulighed for at vælge mellem forskellige linje- og valgfag. Vi er en efterskole, der har plads til dig – uanset dine interesser.

På Skrødstrup Efterskole er valgfag og linjefag således ikke fag, der tilhører en bestemt årgang. Det betyder, at når du går på Skrødstrup Efterskole, kan du vælge de fag, der har din interesse – uanset hvilken årgang du tilhører.

Klassetrin

8./9. klasse

På Skrødstrup Efterskole er 9. og 8. klasse samlæst. Vi har niveaudeling, og sammensætter eleverne efter det faglige niveau i det enkelte fag. På den måde får du en faglig standard, der passer til dit niveau.

Halvårsprøver og årsprøver

Alle elever går til halvårsprøver. I slutningen af skoleåret går 9. klasseseleverne til folkeskolens prøver, mens 8. klasse går til årsprøver. Vi sætter en høj faglig standard og forventer, at alle elever deltager aktivt i undervisningen og forberedelserne hertil.

På Skrødstrup kan du vælge mellem to forskellige 10. klasser:

10. Choice

10. Choice er den klassiske udgave af 10. klasse.  10. Choice giver direkte adgang til de videregående ungdomsuddannelser, og vi sætter fagligheden højt. Undervisningen er niveaudelt, og du skal have fagene dansk, matematik og engelsk samt enten Science eller samfundsfag.

Efter 10. klasse hos os, er du godt rustet til din ungdomsuddannelse på gymnasium, handelsskole eller teknisk skole.

Du har i 10. Choice mulighed for at vælge mellem 4 forskellige studieretninger: Business, Fitness, Håndværk eller African Adventure. Alle studieretninger har også mulighed for at tilvælge Cambridge English.

10. All In - (Prøvefri 10. kl.)

10. All In er et unikt 10. klassekoncept, som kun findes på Skrødstrup Efterskole. Det handler om iværksætteri, ledelse og det at gøre en forskel for andre og få ting til at ske.

For at være i All In, skal du udvise engagement og selvstændighed, og have en karakter på mindst 4-7 i fagene dansk, matematik og engelsk.

Der er ikke mulighed for faglig støtte i All In klassen. Da arbejdsformer og strukturer i All In klassen er anderledes, og der er en høj forventning til selvstændighed, vil der i starten af skoleåret blive foretaget en vurdering af egnethed.

Efter et år i 10. All In er du i den grad mere end klar til din ungdomsuddannelse på gymnasium, handelsskole eller teknisk skole. Du er faktisk mere end det, nemlig foran!

Årsplaner

Download årsplaner for 8./9. klasse her

I starten af det nye skoleår vil der løbende komme de nye årsplaner for fagene op på denne side.

Dansk, x

Dansk, y

Matematik, x

Matematik, y

Engelsk, x

Engelsk, y

Naturfag, x

Naturfag, y

Medborgerskab, x

Medborgerskab, y

Tysk, x

Tysk, y

Download årsplaner for 10. klasse her

I starten af det nye skoleår vil der løbende komme de nye årsplaner for fagene op på denne side.

Dansk, x

Dansk, y

Matematik, x

Matematik, y

Engelsk, x

Engelsk, y

Science

Tysk

10. All In